FAKÜLTEMİZ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Fakültemiz İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) bölümünde eğitim gören 150 öğrencimiz mezuniyet sevincini yaşadı. Fakülte birincisi Emine Keleş oldu. Mezuniyet töreni Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Kahraman, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin aileleri katıldı. Törende İLİTAM öğrencileri adına söz alan Özlem Küçük “İLİTAM’ın ilk mezunları olmaktan ayrı bir onur duymaktayız. Bizler ilim serüvenimize emek vermiş yol arkadaşlarıydık. Bizler İLİTAM’ın ilk göz ağrısıydık. Eğitim hayatımız boyunca yaşadığımız sıkıntıların aslında bir başlangıç olduğunun bilinciyle hareket ettik. Tüm hocalarımıza emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Programda konuşma yapan Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise “İlahiyat Fakültesi ilk defa mezuniyet töreni düzenliyor. Bizim gönlümüzde İLİTAM öğrencisi yada örgün öğrenci farkı yoktur. Değişik fırsatlardan dolayı okuma fırsatı bulamayanlar bu programımızla lisans diploması alma şansı etmiş oluyorsunuz. İlk mezun grup bizim için bir ideali yaşatmak için umut olmuştur. İlim almak isteyen İLİTAM’a, diploma almak isteyen ise nereye giderse gitsin diyorsunuz sosyal medyada. Bu bizim ideallerimizle örtüşüyor. Bizim İLİTAM programımızın örgün eğitimden farklı olmasın istedik. CİMER’e birileri mesaj göndermiş. Rektör yardımcısı bana ve rektör beye bu mesajı okudu. “Hocamız ilahiyatı birinci yapacağım diye bizi adeta yarış atına çevirdi. Biz ilahiyat eğitimi almaktan soğuduk neredeyse” şeklinde ifadeler kullanılmış. Rektör bu mesajı duyunca sevindi ve hocamıza madalya verelim dedi. Madalya verilmesine falan istemiyoruz. Biz çalıştırma adına, okuma adına sizleri bir parça yüreklendirmişsek ne mutlu. Biz asla geri adım atmayacağız. Biz kaliteden yanayız” dedi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise konuşmasında, “İlahiyat Fakültemizin kısa bir serüveni var ama güzel gidiyor. İlahiyat Fakültesi’nin kurulmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın ciddi katkıları oldu. İlahiyat Fakültesi ayrı bir renk kattı üniversitemize. Fakültemiz ilahiyat fakülteleri arasında 6’ncı sıraya yükseldi” dedi.