1.KOCAELİ İLAHİYAT KÜLTÜR SANAT VE GENEL YETENEK YARIŞMALARI BAŞLIYOR

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin kendilerini ve yeteneklerini geliştirmesi ve dostluklarını pekiştirmesi için bu yıl ilki yapılacak olan "1.Kocaeli İlahiyat Kültür Sanat ve Genel Yetenek Yarışmaları" başlıyor.

Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği, KOÜ İlahiyat Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi iş birliğinde düzenlenecek olan "1.Kocaeli İlahiyat Kültür Sanat ve Genel Yetenek Yarışmaları" Kültür-Sanat ve Genel Yetenek Kategorilerinde toplam 12 dalda gerçekleştirilecek. Birbirinden değerli jüriler ile gerçekleştirilecek yarışmalarda öğrencileri keyifli bir süreç bekliyor. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Mayıs ayında düzenlenecek törenle takdim edilecek.

KÜLTÜR-SANAT KATEGORİSİ
1. Kısa Film Yarışması
2. Fotoğraf Yarışması
3. Hüsn-i Hat Yarışması
4. Ebru Yarışması

GENEL YETENEK KATEGORİSİ
1. Makale Yazma Yarışması
2. Siyer-i Nebi Deneme Yarışması (Hz. Peygamber (s.a.v) ve Çevre
3. Ahkâm Ayet, Hadis ve Küllî Kaide Ezber Yarışması
4. İslami İlimler Bilgi Yarışması
5. Arapça Bilgi Yarışması
6. Kur'ân-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
7. Ezanı Güzel Okuma Yarışması
8. Hutbe Okuma Yarışması

YARIŞMALARA KATILABİLECEK ÖĞRENCİLER
  • Yarışmaya Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, mezunları ve Temel İslam Bilimleri, İslam Hukuku, Felsefe ve Din Bilimleri ile İslam Tarihi ve Sanatları Programı Yüksek Lisans öğrencileri katılabilir.
  • KOÜ İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı Öğrencileri 12 dalda yarışmaya katılabilir.
  • KOÜ İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programı Öğrencileri "Kısa Film, Fotoğraf, Hüsn-i Hat, Ebru, Makale ve Siyer-i Nebi Deneme dallarında katılabilir.
  • Temel İslam Bilimleri, İslam Hukuku, Felsefe ve Din Bilimleri ile İslam Tarihi ve Sanatları Programı Yüksek Lisans Öğrencileri "Kısa Film, Fotoğraf, Hüsn-i Hat, Ebru, Makale ve Siyer-i Nebi Deneme Yarışmalarına katılabilir.
  • Yarışmaya katılacak öğrencilerin ilgili afiş ve formlarda belirtilen son başvuru tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

YARIŞMALAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN;
KÜLTÜR-SANAT KATEGORİSİ