DEKANIMIZIN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Cenâb-ı Allah’ın yeryüzündeki son elçisi, İslâm’ın peygamberi ve Müslümanların sevgilisi Hz. Muhammed’e, O’nun pak ailesine ve ashabına salât ve selâm olsun… İki cihan serveri Peygamber Efendimiz’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili arifesinde ve özellikle İslamofobinin yükselişe geçtiği şu zamanlarda, Din-i Mübîn-i İslâm’a ve Fahr-i Kâinat Efendimiz’in şahsına karşı yapılan hiçbir olumsuz tutum kabul edilemez. Söz konusu tutumlara verilecek en iyi cevabın ise Hz. Peygamber’in ahlakıyla ahlaklanmak olduğunun bilincindeyiz. Bu minvalde bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinin başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanlara hayır ve esenlik vesilesi olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz eder, Mevlid Kandilinizi tebrik ederim. Prof. Dr. Abdullah KAHRAMAN (Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı)