KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN İDLİB SALDIRISINA YÖNELİK AÇIKLAMA

Uzun süredir Suriye’de devam eden savaşa barış getirmek ve bölgedeki olumsuz koşulları ortadan kaldırıp, oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu engelleyerek, vatanımızın güvenliğini sağlamaya çalışan kahraman Askerlerimize Rejim güçleri tarafından İdlib’de yapılan haince saldırıyı kınıyor, saldırıda şehit olan 33 askerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Rejim güçleri, terör örgütleri ve onların yandaşlarına karşı yürütülen haklı mücadelemize karşı düzenlenen bu saldırı, Aziz Milletimizin ve Kocaeli Üniversitesi Ailesi’nin yüreğine ateş düşürmüştür. Şehitlerinin anısını ve acısını her daim kalbinde bütün yakıcılığıyla hisseden Aziz Milletimiz, tarihin her döneminde askeriyle yan yana, omuz omuza olup onunla bir olmuştur. İnanıyoruz ki; Peygamberimizin övdüğü, şanlı tarihimizin can verdiği ordumuz ve onu oluşturan vatanın öz evladı Mehmetçiklerimiz hem bölge halkının hem de ülkemizin güvenliğine zarar verebilecek unsurları tamamen ortadan kaldıracaktır. Kocaeli Üniversitesi bu süreçte, daha önce de olduğu gibi tüm gücü ve kararlılığı ile aziz milletimizin yanında, devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde ve ordumuzun arkasındadır. Kocaeli Üniversitesi Ailesi olarak, kurumumuzun her bir ferdinin kalbi İdlib’deki askerlerimizle birlikte çarpmaktadır. Tarihimizin çelikleştirdiği; devletimizin iradesi, milletimizin feraseti ve ordumuzun gücü bu zorluğun da üstesinden gelecek, her köşesi şehit kanı ile sulanmış bu vatana zarar vermeye çalışanlara karşı kalkan olacaktır. Kocaeli Üniversitesi ailesi olarak bu menfur saldırıda şehit olan 33 askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyor, halen tedavi görmekte olan yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.