ORYANTASYON PROGRAMI TAMAMLANDI

2022-2023 eğitim öğretim döneminde Fakültemize gelen öğrenciler için Oryantasyon programı düzenlendi. Fakültemiz Şöhret Cengiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük, dekan yardımcılarımız, akademisyenlerimiz ve fakültemize yeni başlayan öğrenciler katıldı.
ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRMELER YAPILDI
Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Şahan’ın bilgilendirmesi ile başlayan programda dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Ahmet Ekşi ve Dr. Öğr. Üyesi Metin Pay öğrencilerimize eğitim öğretim hayatı boyunca dikkat etmeleri gereken konular ve yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Arş. Gör. Ahmet Şanverdi öğrencilere bu yıl Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği iş birliğinde öğrencilere destek amacıyla gerçekleştirilecek olan Klasik Arapça Seminerleri ve Okuma Grupları hakkında sunum yaptı.
ÖĞRENCİLER DUYGULARINI PAYLAŞTILAR
Sunumun ardından son sınıf öğrencilerimizden Kevser Kurt ile geçen yıl hazırlık sınıfında dereceye giren öğrencilerimiz Firdevs Canan Amil, Ayşe Doğru ve Ruveyda Kubanç yeni başlayan öğrencilere duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalar yaptılar.

ÖĞRENCİLERE EMEKTAR OLMAK NASİP OLDU
Fakültemiz ile iş birliğinde birçok önemli çalışma gerçekleştiren Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük konuşmasında “Sevgili öğrenciler! Müftü olarak birçok yerde görev yaptım. Son olarak İzmit Müftüsü olarak emekli oldum. Emekli olduktan sonra bana genç kardeşlerim için emektar olmak nasip oldu. Bizlere bu nimeti bahşeden Rabbime şükrediyor, değerli dekanımıza da teşekkür ediyorum. Sevgili gençlerimiz. Siz bize emanetsiniz. Sizlerle birlikte olmaktan, sizlerin eğitimi ve gelişimi için çalışmalar yapmaktan son derece mutluyum. Yeni eğitim öğretim döneminde sizlere başarılar dilerken Müftü amcanızın da her zaman yanınızda olduğunu bilmenizi isterim” dedi.

BİZ SİZİNLE İFTİHAR EDELİM, GURUR DUYALIM SİZ DE BİZE ÖMÜR BOYU DUA EDİN
Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “Değerli öğrenciler! 2022-2023 eğitim öğretim döneminin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Başarılarla dolu bir eğitim süreci geçirmeniz dileğiyle hepinize fakültemize hoş geldiniz diyorum. Gittiğiniz yerde en yakınınızda birinin olduğunu duymak güzel bir duygudur. Burada sizin en yakınınızda olan bizleriz. Sizin birçok probleminizle ailenizden önce biz görür sizin problemlerinizle ilgileniriz, çözmeye çalışırız. Bizler sizlere ailenizin emaneti olarak bakıyoruz. Onlar sizleri yetiştirdiler, belli bir yere kadar getirdiler sonra bizlere emanet ettiler. Dolayısıyla sizler bize emanetsiniz, bizlerde bu emanete riayet etmek durumundayız. Bugüne kadar fakültemize gelen öğrenciler bu emanet anlayışını gördüler. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar öğrencilerimize her bakımdan yardım etmeye gayret ettik. Değerli Öğrenciler! Zaman dilimi bize verilen çok kıymetli bir emanettir. Hızla geçer, çabuk geçer. Bu nedenle öğrenilmesi gerekeni zamanında öğrenmeye çalışacaksınız. Biz sizinle iftihar edelim, gurur duyalım siz de bize ömür boyu edin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir dönem diliyor, sizleri Alalh’a emanet ediyorum” dedi.

BAŞARI BURSU KAZANANLARA TEMSİLİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından 2022-2023 eğitim öğretim döneminde Fakültemizi ilk üç tercihinde yazarak yerleşen ve burs almaya hak kazanan dokuz öğrenciye Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Ahmet Ekşi ve Dr. Öğr. Üyesi Metin Pay tarafından temsili ödülleri takdim edildi.
Eğitim ve başarı bursu kazanan öğrenciler Hüseyin Yıldıztan, Hilal Kılınç, Fahriye Filiz Koral, Ahmet Geçgil, Damla Yavuzer, Ebru Akgül, Yusuf Sami Alkan, Furkan Öcal ve Ebrar Hafize Aksu Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından eğitim öğretim süresince 1000 TL eğitim ve başarı bursu almaya hak kazandılar. Ayrıca geçen yıl hazırlık sınıfında ilk üçe giren öğrenciler de eğitim bursu kazandılar.

Program 2022-2023 eğitim öğretim döneminde fakültemize yerleşen öğrencilere hediye takdimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve ikramlar ile son buldu.