KOCAELİ İLAHİYAT AİLESİ BULUŞTU

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneğimiz iş birliğinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlaması münasebetiyle 'Hoş Geldiniz' programı gerçekleştirildi.

MÜSİAD sosyal tesislerinde düzenlenen programa Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanımız Süleyman Küçük, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, KOÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Kerim Özmen'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İslam Sanatları ve Dini Musıki Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İhsan Şen öncülüğünde KOÜ İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Korosu birbirinden güzel eserleri icra etti.

Program açılış konuşmalarında Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük, "Beraber olmanın güzelliğini mutluluğunu ziyadesiyle yaşıyoruz. Bu beni mutlu ediyor, bu mutluluğu da sizinle paylaşıyorum" dedi.

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise “Eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun, hayırla sona ersin. Fakültemize, üniversitemize, kentimize, vatanımıza, milletimize hayırlar getirsin" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise üniversite bünyesinde bir ilahiyat fakültesinin mevcudiyetinden son derece memnun olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. "Kadim bir milletin evlatları olarak kendinizi yetiştirmek önceliğiniz olmalı. Kendi alanınızla ilgili literatüre ve problemlere mutlaka aşina olmalısınız. Bunun için de sürekli okumalı, hem de geniş bir okuma listesi yapmalısınız." diyen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Akıl ve kalp birlikteliğine ihtimam göstermelisiniz. Bunun için yegane rehberimiz Allah Resûlü’dür. Bu sebeple onu bu iki perspektiften iyi tanımaya gayret etmeliyiz. O zaman inşallah zihninize gelen, geçmiş ve gelecek ile kaygılarınız ve problemleriniz de çözüme kavuşacaktır. Kendinizi yetiştirirken ne fikren ne de fiziken sınırlamayın. Mevcut ve ulaşabileceğiniz imkanlar konusunda haris olmaktan çekinmeyin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum" şeklinde konuştu. Program akşam yemeğinin ardından edilen dua ile sona erdi.